\

МРАМОР

МРАМОР – Притежава висока твърдост. Много широко разпространен е при изработка украсата на сградите, в т.ч. архитектурни елементи, капители, фризове, облицовки, колони, парапети, под, стълби и др. С високи декоративни качества, устойчивост на износване и якост, той намира широко приложение в интериора на дома при изработка на плотове, камини, подпрозоречни рамки, портали за входни врати, стълби, мраморни мозайки, стенни панели за задно осветление и др. Мраморът на практика е „вечен“ камък, но като всеки естествен материал, изисква известна защита и грижа.
  • Мрамора в интериора – употребата му придава величественост и елегантност на стаи от къща или представителни обществени зали, с дух на аристократизъм. Еднакво добре пасва на минималистични и хай-тек съвременни дизайни.
  • Изключително добре се съчетава с метал и стъкло – това позволява изключителното му използване в съвременния дизайн.
  • Мраморът се съчетава много добре и с антични аксесоари, мебели и завършващи елементи.
  • Облицовка на стени с мрамор – притежава отлични декоративни свойства, затова от древни времена е използван при изработка на фасадни елементи. Добра податливост на повърхностна обработка.
  • Мраморен под – добро решение при полагането му върху под. В интериора, освен безупречния му вид, бонус е добрата топлопроводимост на камъка. В екстериора – мразоустойчив, издържа на влажност, устойчив на избледнявания. Устойчив на удари и надрасквания, може да поеме висок трафик на хора с дълго съхранение на първоначалния вид.
  • Мраморни плотове за кухня – устойчив на висока температура, той е добро решение при досег с топлите съдове в кухнята, без предпоставки от напуквания. Устойчивостта към надрасквания пък, ще го предпази от следите на ножове и удари. Устойчив към оцветявания от петна.
  • Мраморни плотове за кухня, Мраморни барплотове, Мраморни плотове за рецепции и гишета, Мраморни плотове за маси – устойчив на голяма употреба.
  • Облицовка за камина от мрамор – притежава висока топлопроводимост, което го прави много успешен при направата на камини.
  • Дълготраен, пожароустойчив, екологично чист продукт!
Може да разгледате Нашите изделия от ЕСТЕСТВЕН КАМЪК – ТУК!
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.