\
Плот за баня от врачански камък цени

ПОВЪРХНОСТНИ ОБРАБОТКИ НА ИЗДЕЛИЯ от ЕСТЕСТВЕН КАМЪК

ПОВЪРХНОСТНИ ОБРАБОТКИ

Под повърхностна обработка, се разбира съвкупност от технологични процеси, с помощта на които се придава различна изглед на повърхностната текстура на лицевата страна на камъка.
Архитектурното решение на фасадата на една сграда, определя строителния материал и повърхностната му обработка. Използването на естествени материали като камък и дървесина, изисква обмислен подход към избора на вида и съчетанието им. При избор на тип повърхностна обработка на камъка, трябва да се вземе впредвид неговата плътност, химически състав и визуални характеристики, като цвят и рисунък. Ако един вид камък разгръща цялото си великолепие при полиране, то при друг, този ефект не е толкова голям, но пък той ще изглежда фантастично с друга повърхностна обработка.
 ПОВЪРХНОСТНИ ОБРАБОТКИ
 • ФРЕЗОВАНЕ (ГРАВИРАНЕ) – фрезоването е метод за рязане върху повърхности, като се извършва прорязване на прави и винтови канали с разнообразен профил. Чрез него се извършва изобразяване на разнообразни орнаменти върху камък и дървен материал, представляващи стилизирани съчетания на геометрически и художествени фигури.
 • ПОЛИРАНЕ – чрез тази повърхностна обработка се постига лъскавина до огледален блясък. Цвета става по-изразителен и ярък, което придава на камъка повече изисканост и лукс в пространството. Този вид обработка е подходящ и за вътрешна, и за външна украса.
 • ШЛАЙФАНЕ – представлява заглаждане на повърхността, но не до блясък. Препоръчва се за обработка на подови настилки и стъпала на открито, където е необходимо да се намали хлъзгавината. Подходяща е при полагане на изделия в екстериора.
 • БУЧАРД – технология, при която умишлено се извършва нараняване по повърхността на камъка, за да добие равномерна грапава повърхност, със силно изразена структура. В резултат на това, повърхността става зърнеста. Постигнатата грапавина тук е много полезна срещу подхлъзгване. Използва се при по-мек вид камък.
 • АНТИК (АНТИКОСВАНЕ) – това е специална технология, с която се постига изкуствено стареене на повърхността на камъка, чрез остъргване, което придава на каменната настилка по-автентичен и благороден старинен вид.
 • ПЯСЪКОСТРУЕНЕ (БЛАСТИРАНЕ) – обработката се извършва посредством песъчинки, при което повърхността на естествения камък придобива единна грапавост.
 • ГЛИЦ – представлява имитация на назъбванията на естествената скала в природата. Технологията по обработка представлява отчупване на парчета от лицевата повърхност на камъка, с което по-ясно се изразява неговата фактура и цвят. Създава се разлика в релефа, с което камъкът добива визия на естествен скалист масив, с много привлекателна текстура, добре съчетаваща се с външната среда. Използва се при изготвяне на декоративна облицовка за стени и фасади.
 • ВАРАК (ПОЗЛАТА) – това е декоративна арт техника за полагане на златни листи върху повърхност. По желание на клиента, може да се положи позлата върху вдлъбнатините на гравираната повърхност на камъка.
 ПРЕПОРЪЧИТЕЛЕН ВИД ПОВЪРХНОСТНИ ОБРАБОТКИ НА РАЗЛИЧНИТЕ ВИДОВЕ КАМЪК
 • ГРАНИТ – полиране, шлифоване, бучард, глиц
 • МРАМОР – полиране, шлифоване, бучард, глиц, антик, гравиране
 • ТРАВЕРТИН – полиране (със запълване на естествените пори на камъка), шлифоване, бучард, глиц, антик, гравиране
 • ОНИКС – полиране
 • ВРАЧАНСКИ ВАРОВИК – полиране, шлифоване, пясъкоструене, бучард, глиц, антик, гравиране

Посетете Нашата ГАЛЕРИЯ – ТУК!

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.